Ucraina: Cel puțin trei morți și doi răniți în urma unui atac rusesc la Herson

  • 11 Martie 2023 17:33
Ucraina: Cel puțin trei morți și doi răniți în urma unui atac rusesc la Herson

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte două rănite în urma unui atac rusesc la Herson, în sudul Ucrainei, au anunțat sâmbătă autoritățile, la două zile după tiruri de artilerie intense, transmite AGERPRES.

„Știm de trei persoane care au fost ucise, în timp ce alte două sunt rănite în urma unui atac inamic asupra unei parcări pe autostrada care leagă Mikolaiv de Herson", a indicat pe Telegram Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare regionale din Herson.

"Operațiunile de salvare continuă" la fața locului, a adăugat el.

O femeie de 53 de ani a scăpat ca prin urechile acului atacului, ea aflându-se într-un supermarket unde venise să-și facă aprovizionarea când s-a produs explozia afară. Aceasta spune că mașina sa pe care o parcase lângă magazin a fost lovită.

Într-un mesaj precedent, Prokudin afirmase că o mașină a fost incendiată după ce fusese lovită de un obuz, indicând inițial că o persoană a fost ucisă și alta rănită.

"Teroriștii ruși bombardează din nou Hersonul. Sunt morți și răniți", a afirmat la rândul său pe Telegram șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, fără a oferi mai multe detalii pentru moment.

El și-a însoțit totuși mesajul cu o fotografie a unei mașini carbonizate în întregime, în care se văd pompieri acționând în jurul carcasei acesteia.

Această nouă lovitură intervine la două zile după ce tiruri cu obuze ale artileriei ruse au ucis trei persoane în orașul Herson, potrivit președinției ucrainene.

Herson, centrul administrativ al regiunii cu același nume din sudul Ucrainei, a fost eliberat de armata ucraineană în noiembrie după mai multe luni de ocupație rusească. De atunci, tirurile rusești au loc cu regularitate asupra acestei regiuni pe care Moscova o controlează parțial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău