Ucraina atenționează că trupele Rusiei se pregătesc de un asalt total asupra Kievului

  • 07 Martie 2022 08:37
Ucraina atenționează că trupele Rusiei se pregătesc de un asalt total asupra Kievului

Statul Major al armatei ucrainene a anunțat că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev, transmite Agerpres, care citează DPA.

Într-un buletin difuzat la primele ore ale dimineții de luni, Statul Major a informat că trupele ruse intenționează să preia controlul total al orașelor Irpin și Bucea, aflate la mică distanță de Kiev.

Trupele ruse mai "încearcă să obțină un avantaj tactic pentru a ajunge la periferia estică a Kievului, prin cartierele Brovarski și Borispil", se menționează în buletin.

"Un număr relativ mare de echipament (militar) rusesc și de trupe ruse sunt concentrate în apropierea Kievului", a declarat la televiziunea ucraineană consilierul Ministerului de Interne, Vadim Denisenko, citat de ziarul online Ukrainska Pravda.

"Înțelegem că bătălia pentru Kiev este o bătălie-cheie (pe care o vom purta) în zilele următoare", a adăugat el.

Pe de altă parte, biroul președintelui ucrainean a anunțat că sute de mii de ucraineni trebuie evacuați din orașele lor imediat.

Există deja câteva zeci de orașe în opt regiuni din întreaga țară unde situația umanitară este catastrofală, a relatat cotidianul Ukrainska Pravda, care a citat comentarii de la biroul prezidențial, relatează dpa.

Potrivit ziarului menționat, biroul președintelui ucrainean a acuzat Rusia că se folosește de coridoarele umanitare ca de un pretext pentru a-și consolida pozițiile militare și a cuceri total Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău