Ucraina ar putea lansa o contraofensivă împotriva Rusiei pentru a-și elibera teritoriul ocupat în iunie, însă are nevoie de mai multe arme

  • 05 Mai 2022 15:26
Ucraina ar putea lansa o contraofensivă împotriva Rusiei pentru a-și elibera teritoriul ocupat în iunie, însă are nevoie de mai multe arme

Ucraina este puțin probabil să lanseze o contraofensivă în războiul său împotriva Rusiei înainte de mijlocul lui iunie, când speră să fi primit mai multe arme de la aliații săi, a declarat joi Oleksii Arestovici, consilier politic al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Reuters, potrivit Agerpres.

De asemenea, Arestovici a spus că nu se așteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să aibă vreun "rezultat semnificativ" până pe 9 mai, când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Consilierul politic a mai informat că luptele continuă la complexul siderurgic Azovstal, unde combatanți ucraineni și câțiva civili sunt baricadați în orașul port Mariupol, însă fără a da detalii.

La rândul său, șeful satului major al forțelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat joi că țara sa are nevoie de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) pentru a se apăra împotriva rachetelor de croazieră rusești.

După o discuție cu șeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul american Mark Milley, Valeri Zalujnîi a spus că Rusia și-a reluat loviturile cu rachete de croazieră.

"De aceea, problema furnizării Ucrainei de sisteme de rachete cu lansare multiplă precum M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) și de M270 MLRS este una crucială", a subliniat Zalujnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău