Ucraina: Aproape 300 de cadavre, examinate la Irpin, în apropiere de Kiev

  • 19 Aprilie 2022 09:25
Ucraina: Aproape 300 de cadavre, examinate la Irpin, în apropiere de Kiev

Anchetatorii ucraineni au examinat luni 269 de cadavre la Irpin, localitate din regiunea Kievului, care au fost descoperite după retragerea forțelor ruse la sfârșitul lunii martie, a anunțat un responsabil al poliției locale, citat de Reuters.

Orașul, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor forțelor ucrainene cu trupele ruse înainte de retragerea forțelor Moscovei din regiunile de nord ale Ucrainei pentru a-și intensifica ofensiva în estul țării.

"Până la ora actuală, am examinat 269 de cadavre", a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunct al șefului Direcției principale de investigații a poliției ucrainene, într-o conferință de presă susținută prin videoconferință.

O expertiză medico-legală este în curs de desfășurare pentru a se stabili cauzele deceselor mai multor victime, a spus acesta, arătând fotografii cu rămășițe umane puternic carbonizate.

Responsabilul poliției ucrainene a indicat că au fost inspectate șapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împușcați civili, fără a oferi detalii.

Rusia neagă că a țintit civili și a respins acuzațiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina, notează Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău