Ucraina anunță finalizarea proiectării unei uzine producătoare de drone Bayraktar

  • 25 Ianuarie 09:13
Ucraina anunță finalizarea proiectării unei uzine producătoare de drone Bayraktar

Ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasil Bodnar, a raportat că a fost elaborat întregul cadru juridic pentru construcția unei uzine producătoare de drone Bayraktar TB2 în Ucraina, iar proiectarea viitoarei întreprinderi a fost deja finalizată, scrie UKRINFORM, citat de Rador.

„Ne așteptăm ca uzina să înceapă să funcționeze în următorii doi ani și să înceapă să facă produse conținând componente ucrainene" - a subliniat diplomatul, marți, în cadrul unui briefing. În acest context, Bodnar a amintit că, zilele trecute, avionul de luptă fără pilot Kizylelma cu motor ucrainean dezvoltat de compania turcă Baykar a trecut cu succes al doilea test de zbor.

„Aceasta este o dovadă a modului în care cooperăm îndeaproape și aducem rezultate concrete, inclusiv, sper, pentru consolidarea viitoare a securității Ucrainei", a declarat ambasadorul ucrainean. Amintim că firma turcă Bayakar Defence intenționează să finalizeze în doi ani construcția uzinei sale în Ucraina pentru a produce Bayraktar TB2 și alte tipuri de drone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-3,76
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-3
Wed
-3
Arhivă Radio Chișinău