Ucraina anunță că a doborât 36 de rachete și drone ruse în regiunea Kiev

  • 02 Iunie 2023 14:35
Ucraina anunță că a doborât 36 de rachete și drone ruse în regiunea Kiev

Armata ucraineană a anunțat vineri, 2 iunie, că a doborât 36 de rachete și drone lansate de forțele ruse asupra orașului și regiunii Kiev în cursul nopții, transmite Agerpres.

În urma acțiunilor forțelor ruse, două persoane au fost rănite în regiunea Kiev din cauza dărâmăturilor căzute, înaintea ridicării alertei aeriene în cea mai mare parte a Ucrainei.

Rusia a lansat aproximativ 20 de atacuri cu drone și rachete asupra Kievului de la începutul lunii mai. Guvernul Ucrainei afirmă că aceste acțiuni au fost menite să perturbe pregătirile armatei ucrainene pentru o contraofensivă de amploare împotriva forțelor ruse.

O declarație a forțelor aeriene ucrainene arată că acestea au doborât în noaptea de joi spre vineri 15 rachete de croazieră și 21 de drone rusești. Un val de drone a fost lansat joi seara târziu, după care a urmat o serie de rachete de croazieră în jurul orei locale 03:00.

''Invadatorii nu renunță la încercările de a teroriza capitala ucraineană cu lovituri de drone și rachete'', indică declarația citată.

Șeful administrației militare din Kiev, Serhii Popko, a spus că aproximativ 30 de obiecte ostile au fost distruse.

Anterior, primarul orașului Kiev, Vitali Kliciko, scrisese pe Telegram că nu au existat din partea localnicilor apeluri pentru solicitarea serviciilor de urgență. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău