Ucraina: Administrația pro-rusă a recunoscut că forțele ucrainene au capturat un sat din regiunea Zaporojie

  • 19 Iunie 2023 08:12
Ucraina: Administrația pro-rusă a recunoscut că forțele ucrainene au capturat un sat din regiunea Zaporojie

Rusia a declarat că forțele ucrainene au capturat duminică, 18 iunie, satul Peatîhatkî din regiunea Zaporojie în timp ce au suferit pierderi grele, într-o recunoaștere rară din partea Rusiei că a a pierdut teren în Ucraina, informează Agerpres.

„Forțele ucrainene au reușit să preia (satul) sub controlul lor", a scris duminică pe Telegram reprezentantul administrației loiale Moscovei, Vladimir Rogov. Acesta a spus că forțele ucrainene au reușit să cucerească satul în pofida faptului că au suferit "pierderi colosale" în timpul unor valuri de atacuri, susținând că sute de soldați ucraineni au fost uciși. Nu a existat o confirmare din partea ucraineană. Zona este acum bombardată cu artilerie din partea rusă cu scopul de a încercui trupele ucrainene, a spus Rogov, menționând că sunt în curs lupte grele.

Între timp, forțele ucrainene au raportat lupte în mai multe direcții pe front. Pe rețelele de socializare circulau imagini cu explozii mari și un incendiu, arătând forțele aeriene ucrainene lovind un mare depozit de muniții rusești în apropierea orașului Heniciesk, în zona ocupată a regiunii Herson.

Atât Ucraina, cât și Rusia "suferă pierderi mari" în timp luptelor aprige de pe front, a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică. Conform acesteia, trupele ruse au înregistrat cele mai mari pierderi de la bătălia pentru orașul Bahmut din martie. Ministerul britanic nu a furnizat o estimare a numărului de morți și răniți.

Raportul afirmă că cele mai intense lupte au loc la Zaporojie, în vestul regiunii Donețk, și în apropiere de Bahmut."În toate aceste zone, Ucraina continuă să desfășoare operațiuni ofensive și a făcut mici progrese". În sud, pe de altă parte, Rusia are adesea reușite în "operațiuni defensive relativ eficiente".

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic rapoarte despre războiul din Ucraina de la începutul acestuia, în urmă cu aproape 16 luni, însă Moscova acuză Londra că duce o campanie de dezinformare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău