Ucraina acuză Comitetul Internațional Olimpic că promovează războiul dus de Rusia

  • 30 Ianuarie 2023 13:19
Ucraina acuză Comitetul Internațional Olimpic că promovează războiul dus de Rusia

Ucraina acuză Comitetul Internațional Olimpic că promovează războiul dus de Rusia, după ce forul olimpic internațional a anunțat că studiază posibilitatea participării sportivilor ruși și belaruși, sub drapel neutru, la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, informează AFP.

„CIO este un promotor al războiului, al uciderii și al distrugerii. CIO privește cu plăcere cum Rusia distruge Ucraina și oferă apoi Rusiei o cale de a-și promova genocidul ucrainenilor”, a scris pe Twitter consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, vizându-l direct pe președintele CIO, Thomas Bach.

Ucraina a amenințat, săptămâna trecută, că va boicota Jocurile Olimpice de vară din 2024, care vor avea loc la Paris, în cazul în care Comitetul Internațional Olimpic va decide să permită participarea sportivilor ruși și belaruși, interziși la majoritatea competițiilor internaționale sub drapelul lor.

Comitetul Internațional Olimpic a indicat, recent, că modalitățile de a-i autoriza pe sportivii ruși și belaruși trebuie „explorate în continuare”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
37,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:1,54 m/s
Sun
31
Mon
33
Tue
34
Wed
33
Thu
31
Arhivă Radio Chișinău