Ucraina acordă R.Moldova o cotă suplimentară de autorizații pentru transportatori 

  • 30 Noiembrie 2017 10:47
Ucraina acordă R.Moldova o cotă suplimentară de autorizații pentru transportatori 

Ucraina acordă Republicii Moldova, până la sfârșitul anului curent, o cotă suplimentară de 5000 de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri. Potrivit înțelegerilor, transportatorii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să transporte încărcături în regim bilateral și pe tranzit pe teritoriul ucrainean.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, citat de IPN, autorizațiile urmează să fie eliberate de către Agenția Națională Transport Auto, nu mai mult de o autorizație pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil al fiecăruia solicitat, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere. Anterior, Ucraina a acordat Republicii Moldova o cotă suplimentară de 3000 de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri.

Premierii Republicii Moldova și Ucrainei au convenit asupra majorării în anul viitor a cotelor pentru transportatorii internațional de mărfuri cu 17 mii de autorizații, de la 43 de mii până la 60 de mii. Totodată, au convenit și asupra majorării termenului de aflare a conducătorilor auto din Moldova în Ucraina. Aceștia vor avea posibilitatea să se afle pe teritoriul Ucrainei mai mult de 90 de zile. În acest sens urmează să fie semnate acorduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău