Ucraina a preluat Președinția în Exercițiu a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre de la Turcia

  • 01 Iulie 2017 16:18
Ucraina a preluat Președinția în Exercițiu a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre de la Turcia

Ucraina exercită începând cu data de 1 iulie 2017, pentru o perioadă de 6 luni, Președinția în Exercițiu a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

Ceremonia simbolică de transmitere a mandatului de la Turcia către Ucraina s-a desfășurat cu ocazia celei de-a 36-a Reuniuni a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe al OCEMN, care a avut loc la Istanbul, transmite Unian.

Prim-adjunctul Ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, a subliniat că politica agresivă a Rusiei constituie un impediment pentru o colaborare eficientă a țărilor în cadrul OCEMN. El a menționat că președinția ucraineană se va concentra pe probleme de cooperare economică în condițiile crizei regionale de securitate.

Cooperarea Economică a Mării Negre a fost lansată pe 25 iunie 1992 prin semnarea, de către 11 state situate în bazinul Mării Negre, a "Declarației de la Istanbul" conform căreia statele participante își propun să dezvolte o cooperare multilaterală, în scopul accelerării dezvoltării economice și sociale și al realizării unui grad superior de integrare în economia mondială.

Statelor membre fondatoare, respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina, li s-a alăturat începând cu aprilie 2004 și Serbia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău