Ucraina a destructrat o grupare coordonată de la Moscova care plănuia atacuri armate pentru a "destabiliza" anumite părți ale țării

  • 25 Ianuarie 2022 14:19
Ucraina a destructrat o grupare coordonată de la Moscova care plănuia atacuri armate pentru a

Ucraina a anunțat marți că a destructurat o grupare care acționa la ordinele Moscovei și care plănuia atacuri armate pentru a "destabiliza" anumite părți ale țării, transmite AFP, potrvit HotNews.ro.

"Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate asupra infrastructurii", a declarat serviciul de securitate ucrainean (SBU) într-un comunicat, afirmând că grupul era "coordonat" de "serviciile speciale rusești", notează sursa citată.

Cei doi organizatori, dintre care unul era rus, au fost arestați, a precizat SBU, iar agenții au confiscat "un dispozitiv exploziv, arme de calibru mic și muniție".

Aceștia acționau în Harkov, un oraș mare din estul țării, situat în apropiere de granița cu Rusia, și în Jytomyr, în centrul Ucrainei, la mai puțin de 150 de kilometri de capitala Kiev.

Cei doi bărbați erau foști luptători de comando, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Sub pretextul căutării de agenți de pază, aceștia "au început să recruteze" oameni, "în principal" ruși care au comis infracțiuni violente, a precizat sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău