Ucraina a aprobat un acord cu România pentru achiziționarea de arme și echipamente militare

  • 24 Noiembrie 2021 17:07
Ucraina a aprobat un acord cu România pentru achiziționarea de arme și echipamente militare
Foto: defenseromania.ro

Guvernul ucrainean a aprobat miercuri un acord cu România privind cooperarea tehnico-militară, ceea ce conferă cadru legal pentru achiziționarea de arme și echipamente militare în cadrul unor proiecte comune, relatează Reuters și agenția de presă ucraineană Ukrinform, citate de DIGI24.

Acest acord-cadru fusese semnat la 5 septembrie 2020 la București, dar avea nevoie de aprobarea guvernului ucrainean pentru a intra în vigoare, notează sursa citată.

Kievul și aliații săi din NATO au exprimat o îngrijorare tot mai mare cu privire la recentele mișcări de trupe rusești în apropierea granițelor Ucrainei, în timp ce Rusia acuză Ucraina și Alianța Nord-Atlantică de amplificarea tensiunilor, informează Agerpres.

După cum se menționează într-o notă explicativă atașată documentului, intrarea în vigoare a acordului va asigura crearea cadrului normativ și legal necesar în sfera tehnico-militară între cele două țări și va permite cooperarea tehnico-militară în următoarele domenii: achiziționarea de arme, muniții și echipamente militare în cadrul unor proiecte comune și producția de arme și echipamente militare la cererea uneia dintre părți, furnizarea de armament, muniție și echipament militar și alte servicii în sfera tehnico-militară și vânzarea de licențe pentru producția de arme, muniții și echipamente militare.

Acordul prevede posibilitatea creării unei comisii mixte ucraineano-române de cooperare tehnico-militară, notează Ukrinform, citând un comunicat al guvernului de la Kiev.

La 5 septembrie 2020, ministrul ucrainean al apărării de la acea vreme, Andrii Taran, și ministrul apărării naționale al României, Nicolae Ciucă, au semnat la București un acord interguvernamental de cooperare în sfera tehnico-militară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău