Ucraina a anunțat revenirea acasă a 22 de soldați în urma unui schimb de prizonieri cu Rusia

  • 07 August 2023 14:30
Ucraina a anunțat revenirea acasă a 22 de soldați în urma unui schimb de prizonieri cu Rusia

Rusia și Ucraina au efectuat, luni, 7 august, un nou schimb de prizonieri, 22 de soldați ucraineni întorcându-se acasă, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt, citat de Reuters.

Andrii Iermak, șeful administrației prezidențiale a lui Volodimir Zelenski, a indicat că printre militarii eliberați se află doi ofițeri, sergenți și soldați care au luptat în diferite zone ale frontului. Unii dintre ei au fost răniți.

O înregistrare video postată pe Telegram arată soldați înfășurați în drapele ucrainene în culorile albastru și galben și strigând "Glorie Ucrainei!".

"Astăzi am adus acasă 22 de luptători ucraineni din captivitate", a spus Iermak, indicând că cel mai în vârstă dintre ei are 54 de ani, iar cel mai tânăr 23.

Rusia nu a făcut deocamdată niciun fel de comentariu cu privire la acest schimb de prizonieri.

Andrii Iermak nu a oferit alte detalii despre schimbul cu Rusia.

Rusia și Ucraina au făcut schimb periodic de grupuri de prizonieri în cursul războiului, ajuns în cea de-a 18-a lună.

Potrivit unor surse ucrainene, prin astfel de operațiuni s-a realizat întoarcerea a 2.598 de soldați ucraineni care fuseseră capturați de trupele ruse, potrivit EFE.

Avocatul poporului din Ucraina, Dmitri Lubineț, a denunțat în repetate rânduri că o mare parte dintre soldații recuperați prezintă urme de tortură și că, în timp ce se aflau în captivitate, au fost privați practic de toate drepturile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău