Ucraina a anunțat că aproximativ 60 de soldați ruși au fost uciși într-un atac de artilerie

  • 20 Noiembrie 2022 09:38
Ucraina a anunțat că aproximativ 60 de soldați ruși au fost uciși într-un atac de artilerie

Autoritățile militare de la Kiev au anunțat sâmbătă că aproximativ 60 de soldați ruși au fost uciși într-un atac de artilerie cu rază lungă de acțiune în această săptămână, fiind a doua oară în ultimele patru zile când Ucraina susține că a provocat pierderi majore inamicului într-un singur atac, informerază Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, statul major general al forțelor armate a declarat că Rusia a suferit pierderile joi, când forțele ucrainene au bombardat orașul Mîhailkva, situat la la 40 de kilometri sud de Herson, oraș abandonat de forțele ruse la începutul acestei luni. Nu a oferit însă alte detalii.

Ministerul rus al apărării nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile furnizate de armata ucraineană.

Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme avansate de rachete, capabile să lovească ținte aflate la o distanță de până la 80 de kilometri.

Miercuri, Ucraina a anunțat că aproximativ 50 de soldați ruși au fost uciși sau răniți marți, într-un atac asupra satului Denejnîkove, situat la 70 km în spatele liniilor frontului în provincia Lugansk din estul țării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău