Ucraina: Trei soldați ucrainieni au fost uciși și alți 12 răniți

  • 22 Mai 2015 18:40
Ucraina: Trei soldați ucrainieni au fost uciși și alți 12 răniți

Trei soldați ucrainieni au fost uciși și alți 12 răniți în cele mai recente confruntări dintre forțele guvernamentale și separatiștii proruși, a declarat vineri, 22 mai, armata ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Andrei Lysenko, a declarat că forțele guvernamentale au fost atacate de separatiști, care au utilizat arme de calibru mare și mortiere, în mai multe zone din est și sud-est, inclusiv în apropierea orașului Donețk, aflat sub controlul rebelilor. "În ultimele 24 de ore am pierdut trei eroi ucrainieni și alți 12 au fost răniți", a declarat Lysenko.

Nu există informații privind înregistrarea de victime în rândul separatiștilor, despre care Kievul, NATO și statele occidentale susțin că sunt aprovizionați cu armament provenit din Rusia, afirmație negată însă de Moscova.

Cea mai importantă companie producătoare de oțel din Ucraina, Metinvest, susține că un angajat a fost ucis și alți doi au fost răniți atunci când fabrica de cocs Avdiyivka, situată pe teritoriul aflat sub controlul guvernului, a fost lovită de proiectile, în cursul zilei de joi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău