Ucraina: Statutul orașelor Donețk și Luhansk dezbătut în parlament

  • 16 Iulie 2015 18:34
Ucraina: Statutul orașelor Donețk și Luhansk dezbătut în parlament

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, joi, 16 iulie, că noile amendamente la Constituția Ucrainei nu prevăd un statut special pentru Donbas.

"Ucraina a fost și va rămâne un stat unitar, iar proiectele de amendamente la Constituție nu prevăd și nu pot acorda Donbasului niciun fel de statut special, așa cum a scris presa astăzi" - a afirmat Poroșenko, în Parlamentul de la Kiev.

"Proiectul presupune doar posibilitatea unui anumit regulament pentru realizarea autoguvernării locale în unele unități administrativ-teritoriale din regiunile Donețk și Luhansk, stabilită printr-o lege separată" - a explicat Poroșenko, adăugând că această lege a trecut de două ori de Parlament, inclusiv în legislatura anterioară. Regulamentul propus nu iese în niciun fel din cadrul acordurilor de la Minsk" - a mai subliniat președintele Ucrainei.

Parlamentul ucrainean dezbate astăzi o serie de schimbări constituționale privind statutul teritoriului din estul țării, aflat sub controlul separatiștilor ruși. Propunerile privesc descentralizarea puterii și vizează în principal statutul zonelor din apropierea orașelor Donețk și Luhansk. Schimbările fac parte din cadrul unui acord menit să încheie luptele între guvern și insurgenții susținuți de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău