Ucraina: Separatiștii continuă asaltul asupra aeroportului din Donețk

  • 08 Octombrie 2014 09:50
Ucraina: Separatiștii continuă asaltul asupra aeroportului din Donețk

Separatiștii proruși și-au continuat marți, 7 octombrie, asaltul asupra aeroportului din Donețk și au efectuat atacuri împotriva unităților regulate ucrainene în regiunea Lugansk și în apropiere de portul strategic Mariupol, potrivit armatei ucrainene, citată de Agerpres.În cursul dimineții s-au auzit detonări puternice și explozii provenind dinspre aeroport, după…

Separatiștii proruși și-au continuat marți, 7 octombrie, asaltul asupra aeroportului din Donețk și au efectuat atacuri împotriva unităților regulate ucrainene în regiunea Lugansk și în apropiere de portul strategic Mariupol, potrivit armatei ucrainene, citată de Agerpres.

În cursul dimineții s-au auzit detonări puternice și explozii provenind dinspre aeroport, după un schimb intens de tiruri, luni seara, în aceeași zonă.

Și posturi de control ale forțelor ucrainene în orășelul Sciastie, unde se află o centrală ce furnizează electricitate în Lugansk, au fost supuse tirurilor.

Armata ucraineană spune că a respins un atac al rebelilor în apropiere de Mariupol, situat pe coasta Mării Azov, în sud-estul Ucrainei.

Patru civili au fost uciși luni la Donețk și alți trei în Lugansk, potrivit autorităților locale, un nou semn al procesului de pace fragil.

Conform Ministerului de Externe ucrainean, armistițiul a fost încălcat de peste 1.200 de ori și a costat viața a 88 de persoane, între care 56 militari și 32 de civili.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău