Ucraina: Ciocniri între Pravîi Sektor și forțele de ordine

  • 13 Iulie 2015 13:05
Ucraina: Ciocniri între Pravîi Sektor și forțele de ordine

Luptătorii organizației ”Sectorul de dreapta”, care s-au ciocnit ieri în Vestul Ucrainei cu forțele de ordine, s-au ascuns în păduri și nu pot fi găsiți, a anunțat guvernatorul Transcarpatiei, Vasilii Gubali.

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte câteva rănite sâmbătă într-un schimb de focuri între membrii înarmați ai grupării și forțele de ordine.

Pravîi Sektor a anunțat într-un comunicat moartea a doi dintre luptătorii săi, susținând că au fost atacați de 'bandiți' afiliați unui deputat calificat drept 'traficant de droguri' și acuzându-i pe polițiști că sunt în solda unui om politic prorus.

O sursă din cadrul forțelor de ordine a precizat pentru AFP că incidentul a izbucnit în timpul unei întâlniri într-o cafenea din Mukacevo a unor militanți ai Pravîi Sektor cu 'interlopi' locali, pentru 'împărțirea sferelor de influență'.

Autoritățile au lansat o 'operațiune specială' pentru dezarmarea acestei grupări în regiune.

Pravîi Sektor a precizat la rândul său că militanții săi 'au spart încercuirea și s-au repliat în munți'.

Pravîi Sektor a câștigat o mare popularitate după manifestațiile din Piața Maidan de la Kiev. Voluntarii din această organizație participă și la luptele din Estul țării împotriva separatiștilor proruși. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău