Uber este investigată în SUA pentru discriminare de gen

  • 17 Iulie 2018 09:56
Uber este investigată în SUA pentru discriminare de gen

Uber Technologies este investigată de Comisia pentru Oportunități Egale de Angajare a Statelor Unite pentru o posibilă discriminare de gen, în probleme cum ar fi salariul, potrivit unei surse apropiate situației, transmite MarketWatch.

Investigația, care a început în august anul trecut, a fost dezvăluită pentru prima oară de publicația Wall Street Journal. În cadrul investigației, au fost intervievați foști și actuali angajați ai Uber și au fost solicitate documente de la directori ai companiei, scrie News.ro.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, s-a angajat să schimbe cultura din cadrul companiei, după ce a preluat conducerea acesteia de la fostul CEO Travis Kalanick, în urma mai multor scandaluri.

Investigatorii au solicitat informații legate de practicile de angajare, diferențele dintre salarii și alte chestiuni legate de gen.

”În ultimele 18 luni am efectuat multe schimbări, în mod proactiv, inclusiv implementarea unei noi structuri a salariilor și acțiunilor, bazată pe piață, reformând procesul de evaluare a performanțelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Uber.

Săptămâna trecută, directorul de resurse umane al Uber, Liane Hornsey, a demisionat, în urma unei investigații referitoare la modul în care a tratat acuzațiile de discriminare rasială în companie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău