Twitter a suspendat mai multe conturi false ale unor pretinși susținători afro-americani ai lui Trump

  • 14 Octombrie 2020 09:02
Twitter a suspendat mai multe conturi false ale unor pretinși susținători afro-americani ai lui Trump

Platforma de social media Twitter a suspendat mai multe conturi false ale unor pretinși susținători afro-americani ai lui Donald Trump care au reușit să adune mai multe mii de urmăritori în câteva zile, informează miercuri AFP, preluat de Agerpres.

"Echipele noastre lucrează neobosit la ancheta asupra acestei activități și vor lua măsuri în conformitate cu reglementările Twitter, dacă tweet-urile le încalcă", a declarat marți un purtător de cuvânt al grupului, cu sediul la San Francisco.

Darren Linvill, profesor la universitatea din Clemson și specialist în probleme de dezinformare pe rețelele sociale, a publicat pe Twitter exemple de astfel de conturi false. Majoritatea acestor conturi "utilizau fotografii ale unor americani adevărați la profilul lor, mai mulți erau urmăriți de zeci de mii de abonați", potrivit lui Linvill.

Twitter a suspendat profilurile identificate pentru că ele înșeală utilizatorii în legătură cu intențiile și identitatea lor, manipulând astfel dezbaterea publică.

Compania interzice utilizarea platformei sale "pentru a amplifica artificial sau a suprima informații, sau pentru a adopta un comportament care manipulează sau perturbă experiențele unor persoane pe Twitter", subliniază o reglementare publicată în septembrie.

Rețelele sociale, cu Facebook și Twitter în frunte, s-au mobilizat odată cu apropierea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, pentru a arăta că ele au tras învățămintele cuvenite din scandalurile din 2016, când campanii de dezinformare în masă au fost duse din străinătate, în special din Rusia, pentru a-i influența pe alegători.

Platformele au progresat mult în ceea ce privește destructurarea operațiunilor de mare amploare, însă ele se confruntă deja cu o multitudine de tentative la scară mai mică, de la diseminarea de informații false la conturi false cu aparențe credibile, cum sunt cele suspendate marți.

Cei din spatele acestui gen de campanie folosesc adesea teme de actualitate, care inflamează opinia publică, cum sunt pandemia sau mișcările de tipul Black Lives Matter, pentru a atrage rapid cât mai multe persoane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău