TVR MOLDOVA sărbătorește 6 ani de la relansare

  • 29 Noiembrie 2019 11:35
TVR MOLDOVA sărbătorește 6 ani de la relansare

TVR MOLDOVA, postul de televiziune al românilor basarabeni, sărbătorește 6 ani de la relansare, cu programe pentru publicul de toate vârstele

La 1 Decembrie 2013, după o absență de 7 ani, Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova. În cei 6 ani de la relansarea postului, echipa Studioului TVR din Chișinău a fost permanent prezentă și a transmis evenimente de anvergură, a realizat ediții speciale și campanii de promovare a tradițiilor, obiceiurilor și valorilor românești și europene.

Dezvoltarea programelor care au întrunit preferințele telespectatorilor și extinderea către zone tematice noi, concomitent cu mărirea echipei, reprezintă repere importante pentru TVR MOLDOVA.

Consolidarea produselor jurnalistice a vizat atât domeniile tematice ale emisiunilor, cât și calitatea editorială a acestora. Putem menționa aici programele de știri, breaking-news, emisiunile emblematice Punctul pe AZi, Obiectiv Comun, MATINALII, Conexiuni, Interviurile Telejurnalului Moldova.
 


Îmi amintesc cu mare plăcere fiecare efort depus alături de echipa de la Chișinău pentru a crea proiecte noi și fiecare zâmbet și moment de bucurie pe care le-am trăit și împărtășit, ca urmare a programelor reușite lucrate împreună. De asemenea, îmi amintesc primele întâlniri cu fiecare tânăr jurnalist care s-a alăturat echipei noastre în cei șase ani și cred că, împreună, am pus bazele postului de televiziune care este investiția strategică a statului român în Republica Moldova prin intermediul Societății Române de Televiziune”, declară Cristina Leorenț, director TVR Internațional.
 
În anul 2019, TVR MOLDOVA a reflectat campaniile electorale aferente alegerilor locale și alegerilor parlamentare, fiind apreciat deopotrivă de clasa politică și de public, pentru onestitate, profesionalism și abordarea echidistantă a dezbaterilor.

Pe lângă programele realizate la Chișinău, începând cu anul 2018, telespectatorii din Republica Moldova se bucură de reîntâlnirea cu două evenimente de tradiție marca TVR, la care TVR MOLDOVA este coproducător: festivalul Cerbul de Aur și spectacolul – concurs Eurovision România.

Anul 2019 a însemnat pentru TVR MOLDOVA și spectacol sportiv: În luna iunie publicul basarabean a urmărit competiții internaționale din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk.
 
Lansat în decembrie 2016, portalul www.tvrmoldova.md a evoluat semnificativ. Pe lângă știri, site-ul găzduiește emisiuni și campanii publicistice care captează interesul publicului, numărul de vizitatori unici ai platformei online depășind 150.000 în luna iunie 2019. Printre campaniile publicistice de impact ale postului TVR MOLDOVA menționăm: Cartea care ne unește – Din Basarabia, cu drag!; August ’89; Diferiți, dar la fel; Profii, campanii care atrag atenția asupra unor fenoneme de interes general și schimbă mentalități.
 
TVR MOLDOVA este important pentru românii basarabeni pentru că aduce atât actualitatea, cât și spiritualitatea românească în Republica Moldova, și, în același timp, are rolul de a-i conecta la realitățile spațiului european. Faptul că o parte din producția realizată de colegii de la Chișinău se vede pe postul TVR3, constituie un avantaj considerabil, deoarece publicul din România are astfel unica ocazie de a afla în mod constant ce mai fac frații de peste Prut”, consideră Cristina Leorenț, director TVR Internațional.
 
TVR Moldova transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societății românești de dincoace și de dincolo de Prut, în toate aspectele ei. Scopul TVR MOLDOVA este de a promova cultura și limba română, tradițiile de spiritualitate națională, obiceiurile care alcătuiesc identitatea neamului nostru. Totodată, prin programe produse în România, în Republica Moldova și achiziționate de la parteneri străini, postul susține consecvent și activ integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău