TVR Moldova împlinește 10 ani de când a revenit în R. Moldova

  • 01 Decembrie 2023 11:24
TVR Moldova împlinește 10 ani de când a revenit în R. Moldova

TVR Moldova împlinește astăzi, 1 decembrie, 10 ani de când Televiziunea Română a revenit pe micile ecrane din Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluționare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune. Scopul lui este de a promova cultura și limba română, tradițiile de spiritualitate națională, obiceiurile care alcătuiesc identitatea neamului nostru. Totodată, prin programe produse în România, în Republica Moldova și achiziționate de la parteneri străini, postul își propune să susțină consecvent și activ integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
 
TVR MOLDOVA este un post generalist care difuzează producții ale studiourilor TVR din Chișinău și din București, dar și achiziții din piața audiovizualului internațional. De asemenea, retransmite programe realizate de TVR1, TVR2, TVR3 și TVR Internațional.

TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societății românești de dincoace și de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.

Amintim că în 2008 Societatea Română de Televiziune a reclamat la CEDO retragerea abuzivă, în 2007, a licenței de utilizare a unei frecvențe naționale, de către guvernarea comunistă  de atunci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău