Turnul Eiffel se redeschide vineri pentru vizitatori

  • 16 Iulie 2021 12:00
Turnul Eiffel se redeschide vineri pentru vizitatori

Turnul Eiffel se redeschide vineri pentru vizitatori, după mai multe luni în care a fost închis din cauza restricțiilor asociate epidemiei de coronavirus, informează dpa.

Biletele vândute online în avans pentru redeschiderea acestui monument emblematic al orașului Paris s-au epuizat, transmite Agerpres.

Turnul a fost închis pentru vizitatori la sfârșitul anului trecut și, deși se spera la o redeschidere în decembrie, condițiile sanitare nu au permis până acum acest lucru.

A fost a doua închidere a turnului din cauza coronavirusului, după ce accesul a fost limitat parțial în primăvara anului 2020, când virusul a început să se răspândească în Europa.

Pentru moment, vizitatorii trebuie să poarte măști sanitare și să păstreze distanțarea fizică.

Începând din 21 iulie, normele mai dure vor intra în vigoare în Franța, iar vizitatorii vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19 sau dovada vaccinării ori a recuperării după boală. Tinerii și copiii sunt scutiți pentru moment de aceste cerințe. 

Turnul Eiffel, cu o vechime de peste 130 de ani, primește de obicei anual circa 7 milioane de vizitatori. Anul trecut a existat o scădere accentuată a numărului de turiști din cauza restricțiilor asociate coronavirusului și a lipsei vizitatorilor internaționali.

Monumentul, cunoscut și sub numele de dame de fer în Franța, a fost construit pentru Expoziția Universală de la Paris și finalizat în 1889.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău