Turiștii străini își pot rezerva vacanțe în Spania începând din iulie (ministrul spaniol al turismului)

  • 25 Mai 2020 11:51
Turiștii străini își pot rezerva vacanțe în Spania începând din iulie (ministrul spaniol al turismului)

Turiștii străini își pot face rezervări pentru vacanțe în Spania începând din iulie, în condițiile în care carantina de două săptămâni impusă în prezent pentru călătorii din alte țări va fi probabil suspendată până atunci, a anunțat luni ministrul turismului spaniol, Reyes Maroto, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Una dintre cele mai lovite națiuni din lume de noul tip de coronavirus, Spania, țară puternic dependentă de turism, își relaxează gradual măsurile de izolare stricte, chiar dacă îi plasează în continuare în carantină pe vizitatorii străini, pentru a împiedica un al doilea val de contaminări.

"Este perfect coerent să se plănuiască petrecerea vacanțelor de vară în Spania din iulie", a spus Maroto într-un interviu pentru postul local de radio Onda Cero.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat sâmbătă că Spania nu-și va deschide granițele pentru turiștii străini mai devreme de luna iulie. Prin acest anunț premierul spaniol a zădărnicit speranțele pentru o deschidere mai rapidă a sezonului turistic în Spania, una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 și care în timpul acesteia și-a transformat numeroase hoteluri în spitale.

Italia, țară care a fost un alt focar de coronavirus și de asemenea importantă destinație turistică, a anunțat recent că-și va deschide granițele pentru turiștii străini începând din 3 iunie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău