Turiștii spațiali vor putea reveni pe ISS înainte de sfârșitul anului 2021

  • 19 Februarie 2019 15:23
Turiștii spațiali vor putea reveni pe ISS înainte de sfârșitul anului 2021

Turiștii vor reveni pe Stația Spațială Internațională (ISS) înainte de sfârșitul anului 2021, potrivit unui contract semnat marți de agenția spațială rusă Roskosmos și de compania americană Space Adventure, relatează EFE.

'Consorțiul de stat Roskosmos și compania americană Space Adventure au semnat un contract pentru realizarea de zboruri scurte cu destinația Stația Spațială Internațională (ISS) de către cosmonauți neprofesioniști la bordul unei singure nave', a informat Roskosmos într-un comunicat.

Zborul turistic, care include o scurtă ședere pe platforma orbitală, va avea loc la sfârșitul lui 2021.

Roskosmos colaborează cu Space Adventure în domeniul turismului spațial, din 2001, când pe Stația spațială a călătorit primul turist, Dennis Tito.

În total, șapte turiști au fost găzduiți pe platforma internațională de atunci, inclusiv miliardarul Charles Simonyi, care a vizitat-o de două ori.

Ultimul care a beneficiat de această aventură, cu achitarea prealabilă a mai multor milioane de dolari, a fost, în 2009, miliardarul canadian Guy Laliberte, fondator și patron al renumitului Cirque du Soleil.

Corporația rusă Energhia, care fabrică rachetele Soyuz, a explicat că decizia suspendării temporare a turismului spațial este legată de faptul că navele rusești au devenit singurul vehicul între Pământ și Stația Spațială Internațională după retragerea transportoarelor americane.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău