Turiști europeni și americani răniți în vestul Afganistanului

  • 04 August 2016 19:02
Turiști europeni și americani răniți în vestul Afganistanului

Mai mulți turiști europeni și americani au fost răniți joi, 4 august, într-un tir cu rachetă lansat asupra convoiului lor în vestul Afganistanului, în timp ce călătoreau pe o rută între orașele istorice Bamyan și Herat, relatează Agerpres.

Potrivit unui responsabil din Herat, este vorba de un grup de 12 persoane, opt britanici, trei americani și un german.

Anterior, agenția de presă chineză Xinhua anunțase că cel puțin 10 turiști străini au fost uciși și cinci au fost răniți într-o ambuscadă care a avut loc joi în provincia Herat, din vestul Afganistanului.

Sursele oficiale contacte de AFP au declarat că autorii acestei ambuscade produse pe o rută muntoasă ar fi talibani. 'Cinci turiști străini și șoferul lor au fost răniți într-o ambuscadă provocată de talibani' pe drumul ce leagă Bamyan de Herat, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, Najibullah Najibi.

'Vehiculul lor a fost lovit în plin de un tir cu rachete ale talibanilor, cei cinci turiști au reușit să iasă din vehicul și sunt răniți ușor. Ei se află acum în drum spre Herat", a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului din Herat, Jilani Farhad, turiștii călătoreau în convoi sub protecția armatei afgane care a ripostat la atac și 'mai mulți talibani au fost uciși'. Talibanii nu au revendicat deocamdată atacul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău