Turismul românesc, promovat la Expoziția „Tourism. Leisure. Hotels” de la Moldexpo

  • 07 Aprilie 2016 17:34
Turismul românesc, promovat la Expoziția „Tourism. Leisure. Hotels” de la Moldexpo

Peste 20 de agenți turistici din România, alături de mai mulți operatori din alte țări, și-au expus ofertele în cadrul expoziției internaționale „Tourism. Leisure. Hotels”, vernisată joi, 7 aprilie, la Moldexpo.

Potrivit organizatorilor, vernisajul este la cea de-a XXI-a ediție și cu fiecare an adună tot mai mulți participanți care vin cu diverse oferte pentru turiștii moldoveni, transmite IPN.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, a menționat că în acest an prezența României la expoziție este mult mai bogată și reflectă un interes sporit al antreprenorilor din domeniul turistic pentru Moldova. „Sentimentul meu este că în acest an este o ediție cu o prezență mai importantă. Este un moment bun pentru turismul românesc care în ultimii ani a acumulat nu numai experiență, ci și investiții importante atât românești, cât și internaționale în infrastructura turistică. România este astăzi mai pregătită să fie o gazdă primitoare, inclusiv pentru turiștii din Republica Moldova, iar standul nostru este o dovadă grăitoare în acest sens”, a declarat Marius Lazurca.

Reprezentanta unei companii turistice românești, Mariana Carp, a declarat pentru IPN că România participă la fiecare ediție a expoziției „Tourism.Leisure.Hotels”. „În acest an, oferta este mult mai generoasă, sunt mai mulți expozanți la standul României. Aș putea să număr chiar 22 de reprezentanți care sunt din domeniul turistic-balnear, turistic-hotelier, agenții partenere tur-operatoare din România și chiar centre de sănătate”, a menționat Mariana Carp.

Potrivit organizatorilor, la expoziție sunt prezentate și oferte pentru circuite culturale, sejururi la Marea Neagră și în Delta Dunării, precum și oferte de iarnă. Pe parcursul celor trei zile ale expoziției, la stand-ul României sunt organizate tombole cu premii sub formă de vouchere pentru cazare și tratament, oferite de firmele românești.

În total în cadrul expoziției „Tourism. Leisure. Hotels” și-au expus ofertele 130 de companii turistice din Moldova, Bulgaria, Ungaria, Vietnam, Israel, România, Slovacia, Ucraina și Turcia. Vernisajul va fi deschis în perioada 7-10 aprilie.

Organizatorii expoziției sunt Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” și Agenția Turismului a Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Moldova „ANAT”, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din Moldova „ANTREC – Moldova” și Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova „APIT”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău