Turismul gastro-oenologic poate transforma R. Moldova într-o oază de experiențe, opinie

  • 25 Februarie 2023 15:25
Turismul gastro-oenologic poate transforma R. Moldova într-o oază de experiențe, opinie

Republica Moldova are toate șansele să devină o atracție turistică. Țara se evidențiază prin ospitalitate, autenticitate și, mai ales, prin gastronomie și vinuri. Turismul gastro-oenologic este un atu care poate transforma R. Moldova într-o adevărată oază de experiențe, de gusturi și de locuri speciale pentru turiști, dar și pentru cetățenii moldoveni, a menționat pentru IPN Mariana Iurcu, specialistă în turism în cadrul Centrului de informare turistică a raionului Călărași și muzeografă.

„Chiar dacă trăim în această țară, puțin cunoaștem că, de exemplu, este o mâncare diferită la sudul Moldovei, la găgăuzi. Și la nordul țării, la fel, este o gastronomie tipică, particulară, cu care ar trebui noi primii să facem cunoștință. Același centru, chiar dacă este unul mare și recunoscut, el oricum oferă diferite bucate care pot fi valorificate, pot fi transformate în produse de indicație geografică protejată. Asemenea lucruri trebuie să fie puse în traseele turistice ale Moldoveiˮ, consideră specialista în turism, transmite IPN.

Mariana Iurcu spune că, atunci când în orașul Călărași a fost deschis Muzeul de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov-Russu”, au început să vină turiștii străini și a apărut necesitatea de a promova localitatea. Turiștii mereu întrebau dacă mai pot să vadă ceva în oraș. Deși perioada pandemică 2020-2021 a fost una mai dificilă, hotarele țării au fost închise și turiștii străini nu au putut să viziteze Republica Moldova, în schimb a apărut momentul oportun pentru dezvoltarea turismului local, când cetățenii moldoveni au călătorit de la nord la sud și au început să-și descopere țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău