Turcii vând Moldcell. Cine ar urma să le ia locul

  • 16 Februarie 2019 18:36
Turcii vând Moldcell. Cine ar urma să le ia locul

Turcii de la compania Turkcell intenționează să se retragă definitiv din capitalul Fintur și respectiv din Moldcell, iar locul lor este luat de compania finlandeză Sonera, afiliată grupului Telia, informează publicația Mold-Street.

Consiliul Concurenței analizează notificarea depusă de către compania Sonera Holding BV ce se referă la intenția de preluare a controlului unic asupra Fintur Holdings BV de la Turkcell. Anterior se vehicula că anume Turkcell va rămâne proprietarul Moldcell, iar acest anunț denotă schimbarea de strategie a grupului Turkcell. La mijloc ar putea fi și evoluțiile neconcludente pe piața moldovenească.

Această schimbare nu va fi și ultima, mai subliniază Mold-Street, care menționează că Telia Company din Norvegia, al doilea acționar de la Fintur, a anunțat zilele trecute că în acest an este foarte posibil să se retragă definitiv și din capitalul Moldcell.

"Moldcell din Moldova este disponibilă pentru vânzare imediată și este comercializată la un preț rezonabil, având în vedere schimbările survenite", susțin cei de la Telia, mai notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău