Turcia, zeci persoane suspectate de spionaj în favoarea Israelului au fost arestate

  • 02 Ianuarie 13:10
Turcia, zeci persoane suspectate de spionaj în favoarea Israelului au fost arestate

Treizeci și trei de persoane suspectate de spionaj în favoarea Israelului au fost arestate în Turcia, au informat marți agențiile turce de știri Anadolu și DHA, preluate de Agerpres.

Suspecții, arestați în mai multe provincii din țară, sunt suspectați de spionaj asupra unor cetățeni străini care locuiesc în Turcia în numele serviciilor secrete israeliene, a informat agenția oficială de știri Anadolu.

Alți treisprezece suspecți, acuzați de aceleași infracțiuni, sunt în prezent căutați, au adăugat Anadolu și agenția privată de știri DHA.

Naționalitățile inculpaților nu au fost dezvăluite.

Ministrul turc de interne, Ali Yerlikakaya, a susținut pe rețeaua socială X că serviciile secrete israeliene pregăteau "agresarea" sau "răpirea" unora dintre străinii spionați.

De la izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas, la începutul lunii octombrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, un aliat tradițional al cauzei palestiniene, și-a intensificat invectivele împotriva Israelului.

Zeci de mii de oameni s-au adunat luni în împrejurimile Podului Galata din Istanbul pentru a denunța "terorismul PKK și al Israelului" și pentru a-i sprijini pe palestinienii din Gaza, a declarat agenția oficială turcă Anadolu, citată de AFP. Manifestanții au răspuns, în această primă zi a anului, la apelul unei platforme de peste 300 de organizații și asociații apropiate de partidul de guvernământ AKP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău