Turcia vrea o anchetă în problema islamofobiei în patru țări UE, între care și Belgia

  • 08 Ianuarie 2018 13:40
Turcia vrea o anchetă în problema islamofobiei în patru țări UE, între care și Belgia

Parlamentul turc și-a exprimat îngrijorarea față de tratamentul aplicat musulmanilor în Europa, exprimându-și dorința să efectueze o anchetă asupra islamofobiei în patru țări membre ale Uniunii Europene, între care și Belgia, informează luni ziarele flamande Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen și De Standaard, citate de agenția de presă Belga.

Această inițiativă intervine după ce nașterea primului bebeluș al anului 2018 la Viena, o fetiță de origine turcă, a suscitat o serie de reacții cu caracter rasist. Pe rețelele de socializare au fost difuzate numeroase comentarii xenofobe când un ziar austriac a publicat pe Facebook o fotografie cu nou-născuta și părinții săi la maternitate, conform portalului La Libre.be.

Aceasta a stârnit o mică revoltă în Austria, unde Partidul Libertății (FPO), formațiune a extremei drepte, a intrat recent la guvernare.

Potrivit parlamentului turc, respectivul caz reprezintă un motiv suficient pentru a iniția o anchetă asupra islamofobiei în țări europene, scriu ziarele din cadrul grupului de presă Mediahuis, citând canale media din Turcia. O nouă comisie parlamentară a fost deci înființată și ea își va începe activitatea marți.

Deputații își concentrează atenția asupra a patru țări membre ale UE, unde, potrivit lor, islamofobia este cea mai puternică, respectiv Austria, Germania, Franța și Belgia. Ei doresc de asemenea să fie autorizați de aceste țări pentru a-și efectua cercetările la fața locului. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău