Turcia va începe expulzarea străinilor membri ai Statului Islamic către țările lor

  • 08 Noiembrie 2019 19:05
Turcia va începe expulzarea străinilor membri ai Statului Islamic către țările lor

Turcia va începe de luni să-i repatrieze în țările lor pe membrii străini ai grupării Statul Islamic (SI) deținuți în închisorile turcești, a anunțat vineri ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, transmite AFP.

''Vă spunem că începem să-i expulzăm. Începem de luni'', a declarat el, potrivit agenției oficiale de presă Anadolu, fără să precizeze țările către care se vor efectua repatrierile jihadiștilor.

Președintele Recep Tayyip Erdogan afirmase joi că peste 1.150 de membri ai grupării Statul Islamic sunt încarcerați în prezent în închisorile din Turcia.

Această țară le-a cerut în mod repetat statelor europene să-și preia cetățenii care s-au alăturat grupării SI în Siria, dar aceste țări nu par a fi dispuse să-i recupereze, în special din motive de securitate și de nepopularitate a unei asemenea decizii.

Ministrul Soylu a declarat luni că Turcia va repatria combatanții străini ai SI către țările lor chiar dacă acestea le retrag cetățenia. Nu este însă clar cum vor putea autoritățile turce să repatrieze o persoană care în mod formal nu mai este cetățean al respectivei țări.

Bănuită mult timp că a lăsat jihadiștii să-i traverseze frontiera pentru a se alătura grupărilor armate în Siria, Turcia s-a alăturat în anul 2015 coaliției antijihadiste conduse de SUA.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău