Turcia și Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria

  • 06 Martie 2020 08:53
Turcia și Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria

Turcia și Rusia au convenit un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria, au declarat cei doi lideri după discuțiile avute joi la Moscova, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că speră că acest acord va duce la stoparea acțiunilor militare în ultimul bastion al rebelilor sirieni din nord-vestul țării, notează sursa citată.

„Sper că aceste acorduri vor servi drept o bază bună pentru încetarea activității militare în zona de descarcerare Idlib (și) vor opri suferințele populației pașnice și criza umanitară în creștere”, a spus Putin.

Erdogan a declarat că armistițiul va intra în vigoare joi la miezul nopții. „Vom lucra împreună pentru a furniza ajutor pentru sirienii aflați în nevoie”, a spus el, adăugând că Turcia și-a păstrat dreptul „de a răspunde tuturor atacurilor regimului (sirian) din teren”.

Rusia și Turcia au sprijinit părți opuse implicate în conflictul sirian, Moscova fiind alături de președintele Bashar al-Assad, iar Turcia unele grupări rebele. Încercările anterioare pentru a pune capăt luptelor din Idlib au eșuat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău