Turcia s-a adresat Interpolului pentru a obține arestarea lui Enes Kanter

  • 15 Ianuarie 2019 19:41
Turcia s-a adresat Interpolului pentru a obține arestarea lui Enes Kanter

Autoritățile turce au decis să se adreseze Interpolului pentru a obține arestarea lui Enes Kanter, baschetbalistul echipei New York Knicks din Liga nord-americană (NBA), acuzat de apartenență la o 'organizație teroristă', a anunțat marți agenția de știri Anadolu, citată de AFP.

Pivotul de 26 ani își afișează regulat susținerea pentru predicatorul Fethullah Gulen, detestat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care îl acuză că a orchestrat tentativa de puci din 2016.

Parchetul din Istanbul a pregătit o cerere de extrădare și a cerut ca Interpolul să emită o 'notiță roșie', adică un mandat de arestare internațional pe numele lui Kanter, și a transmis documentele necesare autorităților competente de la Ankara, potrivit Anadolu.

Turcia a anulat deja în 2017 pașaportul lui Enes Kanter, un oponent declarat al președintelui Erdogan, și a emis un mandat de arestare din cauza legăturilor sale cu predicatorul Gulen.

Tatăl său, Mehmet, a fost arestat pentru scurt timp.

Enes Kanter a declarat pe 5 ianuarie că nu va participa la o deplasare a echipei sale la Londra, deoarece se teme pentru viața sa din cauza ostilității șefului statului turc.

Președintele Federației turce de baschet, Hidayet Turkoglu, care este și consilierul lui Erdogan, a estimat că afirmațiile lui Kanter înseamnă o campanie de 'defăimare' îndreptată împotriva Turciei.

Autoritățile turce îi urmăresc neîncetat pe partizanii lui Fethullah Gulen, acesta locuind în SUA de circa 20 de ani. Zeci de mii de persoane au fost arestate după puciul eșuat din 2016, amintește AFP.

sursa: AGERPRES 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău