Turcia relaxează lockdown-ul, restricțiile pe timpul nopții și în weekend rămân

  • 17 Mai 2021 13:12
Turcia relaxează lockdown-ul, restricțiile pe timpul nopții și în weekend rămân

Turcia a ieșit luni din cel mai strict lockdown instituit la nivel național pentru a opri răspândirea coronavirusului, dar restricțiile de circulație pe timpul nopții în cursul săptămânii și în weekend vor rămâne în vigoare, relatează DPA.

Deși multe restricții din timpul zilei sunt relaxate până la 1 iunie, rezidenții trebuie să stea acasă între orele 21:00 și 05:00 în timpul săptămânii, precum și întreg weekendul, cu excepții precum mersul pe jos către cea mai apropiată piață de cumpărat alimente.

Lockdown-ul de 17 zile a fost impus după ce noile infecții zilnice au depășit maximum istoric de peste 60.000 în aprilie, în timp ce ritmul vaccinărilor a încetinit.

Ministerul de Interne a declarat că centrele comerciale vor fi deschise în timpul săptămânii, restaurantele și cafenelele sunt limitate doar la mâncare de luat acasă și servicii de livrare.

Cinematografele, facilitățile sportive și barurile rămân închise. Școlile vor continua cu programele lor de învățare la distanță.

Este permisă călătoria între orașe, cu excepția orelor de restricții. Turiștii străini, cu toate acestea, nu se confruntă cu restricții.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a spus că scopul este reducerea numărului de noi cazuri zilnice sub 5.000 și de asemenea resuscitarea industriei cruciale a turismului.

Peste 10.500 de noi infecții au fost raportate în ultimele 24 de ore în țara de 84 milioane de locuitori. Numărul total de cazuri a trecut de 5,1 milioane de persoane din martie anul trecut, în timp ce bilanțul morților este de 44.760.

Aproape 26 de milioane au primit prima doză de vaccin, dar doar 10,9 milioane de persoane sunt complet imunizate cu a doua doză.

Organismul de conducere a fotbalului european UEFA a mutat finala Ligii Campionilor din 29 mai de la Istanbul la Porto din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, iar Formula 1 a anulat Marele Premiu al Turciei stabilit pentru iunie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău