Turcia | Poliția din Istanbul i-a reținut pe redactorul-șef și alți trei colaboratori ai „Sputnik”

  • 01 Martie 2020 15:29
Turcia | Poliția din Istanbul i-a reținut pe redactorul-șef și alți trei colaboratori ai „Sputnik”

Poliția din Istanbul l-a reținut duminică pe redactorul-șef al site-ului în limba turcă al grupului media rus Sputnik, finanțată de Kremlin, pe fondul tensiunilor tot mai mari între Ankara și Moscova, a anunțat angajatorul său, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Arestarea a fost anunțată de asemenea pe Twitter de redactorul-șef global al grupului, Margarita Simonian.

Duminică dimineață, trei colaboratori ai site-ului fuseseră deja arestați la Ankara.

Rusia a făcut apel la autoritățile turce "să intervină" după reținerea celor trei colaboratori.

Potrivit unui anunț făcut de Margarita Simonian pe Telegram, mai mulți 'bătăuși' au intrat în locuințele unor jurnaliști la Ankara pentru "a-i amenința și a le striga că și-au trădat patria pentru că lucrează pentru ruși".

"Grupuri organizate de persoane au atacat simultan apartamentele celor trei angajați ai noștri de la Ankara. În fiecare grup erau circa zece persoane", a adăugat sursa citată.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a făcut apel la autoritățile turce să "intervină și să asigure securitatea jurnaliștilor de la media ruse" din țară.

Conform filialei din Turcia a organizației Reporteri fără Frontiere, cele trei persoane, doi jurnaliști și un traducător, s-au dus la o secție de poliție pentru a depune plângeri în legătură cu atacurile, însă polițiștii le-au răspuns că îi "căutau" pentru a-i interoga "în legătură cu un articol".

Conform presei turce, articolul respectiv este intitulat "'Provincia furată': de ce Turciei i s-a oferit o bucată din Siria de către Franța în urmă cu 80 de ani'. Articolul vizează Hatay, o regiune "oferită Turciei în 1939 după un referendum controversat", afirmă Sputnik.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău