Turcia | Parlamentul autorizează desfășurarea trupelor în Libia

  • 02 Ianuarie 2020 18:59
Turcia | Parlamentul autorizează desfășurarea trupelor în Libia AGERPRES

Parlamentul turc a autorizat joi intervenția militară în Libia, votând în favoarea unui mandat de un an de desfășurare a trupelor în această țară pe fondul escaladării unui război civil, relatează DPA., potrivit Agerpres.

Moțiunea a trecut cu 325 de voturi pentru și 184 împotrivă.

Era de așteptat ca ea să fie aprobată cu ușurință, în timp ce Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, la putere) al președintelui Recep Tayyip Erdogan și al său aliat de extremă-dreapta, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), au o majoritate parlamentară.

O sesiune de urgență a fost convocată pentru a discuta moțiunea, ce va permite guvernului să decidă calendarul și scopul desfășurării, precum și numărul de forțe armate care urmează a fi trimise.

Turcia sprijină Guvernul de Uniune Națională (GNA) susținut de ONU cu sediul la Tripoli, despre care Erdogan afirmă că i-a cerut Ankarei să trimită trupe.

Guvernul prim-ministrului Fayez al-Serraj recunoscut pe plan internațional luptă pentru putere împotriva unei administrații rivale cu sediul în estul țării și condusă de omul forte mareșalul Khalifa Haftar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău