Turcia nu renunță la sistemele rusești de rachete S-400

  • 05 Aprilie 2019 16:45
Turcia nu renunță la sistemele rusești de rachete S-400

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că Turcia va continua plățile stipulate în acordul cu Rusia vizând achiziționarea de sisteme antiaeriene S-400, adăugând că SUA nu a oferit condiții similare când s-a oferit să îi vândă rachete Patriot.

"Sistemul S-400 va reprezenta un subiect important al discuțiilor noastre. Argumentele SUA sunt foarte greșite. Am încheiat procesul de achiziționare a sistemelor S-400, iar plățile noastre continuă", a spus Erdogan în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Istanbul, după ce a fost întrebat despre discuțiile pe care urmează să se aibă săptămâna viitoare la Moscova.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a avertizat miercuri Turcia în legătură cu intențiile sale de a achiziționa din Rusia un sistem de apărare aeriană performant, afirmând că Washingtonul ''nu va sta pasiv'' în timp ce Ankara cumpără armament de la un adversar, transmite dpa, potrivit Agerpres.

„Turcia trebuie să aleagă: rămâne un partener esențial în cea mai de succes alianță militară din istorie sau vrea să riște securitatea acestui parteneriat prin luarea unor decizii nechibzuite care subminează alianța?'', a spus Pence la Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău