Turcia nu recunoaște „anexarea ilegală” a Crimeei de către Rusia, afirmă Ministerul de Externe de la Ankara

  • 16 Martie 14:39
Turcia nu recunoaște „anexarea ilegală” a Crimeei de către Rusia, afirmă Ministerul de Externe de la Ankara

Ministerul turc de Externe a reiterat încă o dată joi poziția Turciei, potrivit căreia Ankara nu recunoaște „anexarea ilegală” a Crimeei de către Rusia, relatează Hurriyet.

„Republica Autonomă Crimeea, care este afiliată Ucrainei, a fost anexată de către Federația Rusă în urmă cu nouă ani, astăzi [16 martie], printr-un referendum ilegitim organizat cu încălcarea dreptului internațional”, se arată în comunicat, scrie G4Media.

Cu ocazia aniversării anexării, Turciei a reiterat că nu recunoaște această situație și și-a reafirmat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Situația turcilor tătari din Crimeea, care sunt populația autohtonă din Crimeea, este întotdeauna o prioritate pentru Turcia, a precizat ministerul.

„Turcia va continua să îi sprijine pe compatrioții noștri tătari din Crimeea în patria lor istorică, Crimeea, păstrându-le identitatea și asigurându-se că trăiesc în siguranță și pace”, a adăugat acesta.

Forțele rusești au intrat în Peninsula Crimeea în februarie 2014 și au anexat oficial regiunea în luna martie a aceluiași an – o mișcare pe care Turcia, Adunarea Generală a ONU, SUA și UE o consideră ilegală.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău