Turcia își recheamă ambasadorul din Austria

  • 23 August 2016 08:37
Turcia își recheamă ambasadorul din Austria

Turcia și-a rechemat ambasadorul de la Viena, a anunțat luni ministerul turc de externe. "L-am rechemat la Ankara pe ambasadorul nostru de la Viena pentru consultări și pentru a trece în revistă relațiile noastre cu Austria", a anunțat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu.Săptămâna trecută, ministerul turc de externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…

Turcia și-a rechemat ambasadorul de la Viena, a anunțat luni ministerul turc de externe. "L-am rechemat la Ankara pe ambasadorul nostru de la Viena pentru consultări și pentru a trece în revistă relațiile noastre cu Austria", a anunțat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu.

Săptămâna trecută, ministerul turc de externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Austriei la Ankara pentru a protesta față de un mesaj afișat pe ecrane în aeroportul din Viena. Textul afirma că "Turcia permite relațiile sexuale cu copii de vârstă mai mică de 15 ani". Problema vârstei minime de consimțământ pentru relații sexuale a fost de asemenea subiectul unei controverse între Turcia și Suedia, reamintește AFP.

Relațiile bilaterale au fost tensionate și de acuzațiile Turciei de "rasism radical" din partea Austriei, la scurt timp după o dispută asupra negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Cancelarul austriac Christian Kern sugerase suspendarea acestor negocieri, ținând cont de amploarea epurărilor decretate de președintele turc Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău