Turcia | Autoritățile au arestat o cunoscută jurnalistă de opoziție pentru „spionaj militar și politică”

  • 12 Iunie 2020 14:09
Turcia | Autoritățile au arestat o cunoscută jurnalistă de opoziție pentru „spionaj militar și politică”

Un tribunal din Turcia a trimis la închisoare o cunoscută jurnalistă de opoziție de la un site online de știri, un urma unui proces pentru "spionaj militar și politic", a informat vineri agenția de presă Anadolu, preluată de Reuters și Agerpres.

Muyesser Yildiz, redactor din Ankara pentru portalul online de știri OdaTV, a fost plasat în detenție luni. Oficial, ea a fost arestată joi, în urma unui interogatoriu.

Ismail Dukel, reprezentantul în Ankara al postului TELE1, care a fost de asemenea arestat împreună cu Yildiz și interogat, a fost eliberat, a informat Anadolu. Un sergent de armată care a fost arestat cu ei a fost de asemenea trimis la închisoare, mai informează agenția fără a da alte detalii.

OdaTV, un site de știri online, este unul critic față de guvernul președintelui Tayyip Recep Erdogan.

Turcia se află pe primele locuri din lume în ceea ce privește numărul de jurnaliști întemnițați.

După lovitura de stat din iulie 2016, Ankara a luat măsuri împotriva unor persoane suspectate că ar face parte din rețeaua condusă de clericul Fetullah Gulen, refugiat în SUA și care este acuzat de orchestrarea puciului. Mai mult de 77.000 de persoane au fost arestate și circa 150.000 de funcționari, militari și alte persoane au fost demise sau suspendate din funcție.

Criticii susțin că Erdogan s-a folosit de puciul eșuat drept pretext pentru anihilarea disidenței și pentru a-și întări puterea, acuzație pe care Ankara o neagă. Ea susține că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura siguranța națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău