Turcia a fost lăsată singură în lupta contra terorismului, declară ministrul turc al apărării

  • 06 Decembrie 2019 18:27
Turcia a fost lăsată singură în lupta contra terorismului, declară ministrul turc al apărării

Statele membre ale NATO nu au ajuns la un acord la summitul de la Londra și Turcia a fost lăsată singură în lupta contra terorismului, a afirmat vineri ministrul apărării turc Hulusi Akar, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ankara amenințase cu blocarea unui acord în cadrul NATO privind apărarea Poloniei și a statelor baltice dacă alianța nu clasifică drept teroriști pe luptătorii kurzi din nordul Siriei vizați de ofensiva turcă lansată în octombrie.

În cele din urmă, Turcia a fost de acord să susțină la Londra planul de apărare a țărilor baltice și a Poloniei.

''Este logic pentru anumite cercuri să încerce să zugrăvească măsurile pe care le luăm pentru securitatea noastră națională drept o desconsiderare a NATO. În final, nu s-a ajuns la niciun acord - am fost lăsați singuri în lupta contra terorismului'', a declarat Akar pentru postul de televiziune NTV.

Planul defensiv elaborat de NATO are în vedere prevenirea unui atac al Rusiei asupra Poloniei și celor trei state baltice (Lituania, Letonia și Estonia).

Turcia amenințase anterior că va respinge planul de apărare al NATO pentru Polonia și țările baltice în urma refuzului Alianței de a recunoaște milițiile kurde Unitățile de Protecție a Poporului (YPG) ca fiind o grupare teroristă din cauza legăturilor acestora cu gherila kurdă activă în Turcia, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău