Turcia a cerut Israelului să "oprească imediat" loviturile împotriva Fâșiei Gaza

  • 13 Noiembrie 2018 19:30
Turcia a cerut Israelului să

Turcia a cerut Israelului să 'oprească imediat' loviturile împotriva Fâșiei Gaza, invitând comunitatea internațională să 'ia măsuri' în condițiile în care escaladarea tensiunilor sporește temerile în legătură cu un noi război, relatează AFP, citat de Agerpres.

Fâșia Gaza a cunoscut luni până târziu în noapte o escaladare bruscă a tensiunii, armata israeliană ripostând față de lansarea a sute de rachete palestiniene, în cadrul unor ostilități ce reînvie spectrul unui nou conflict în enclavă. Cel puțin șase palestinieni au fost uciși, iar de partea israeliană bilanțul relevă un mort și zeci de răniți.

Această escaladare a survenit după luni de tensiuni care cresc temerile privind un al patrulea război în zece ani între Israel și Hamas, care guvernează enclava palestiniană aflată sub blocadă. Susținătoare fermă a cauzei palestiniene, Ankara critică cu regularitate politica israeliană, în pofida unei normalizări a relațiilor dintre Turcia și Israel în 2016 după mai mulți ani de criză diplomatică.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău