Turcia a arestat sute de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic

  • 22 Decembrie 2023 12:42
Turcia a arestat sute de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic

Autoritățile turce au arestat 304 de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic, în cursul unei operațiuni desfășurate în 32 de provincii, a anunțat vineri ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, relatează Agerpres.

Majoritatea suspecților au fost arestați în Istanbul, Ankara și Izmir, cele mai mari trei orașe din Turcia, a scris Yerlikaya pe platforma X (fosta Twitter). Potrivit acestuia, 'Operațiunea Heroes-34' a fost desfășurată simultan în 32 de provincii ale țării.

''Pentru pacea și unitatea poporului nostru, nu vom permite vreunui terorist să deschidă ochii. Ne vom continua lupta cu eforturi intense din partea forțelor noastre de securitate'', a spus ministrul turc.

La apogeul său în 2014, Stat Islamic controla o treime din suprafața Irakului și a Siriei. În prezent, jihadiștii continuă să comită atacuri în acea regiune.

De asemenea, au avut loc numeroase atacuri și în Turcia, inclusiv cel comis într-un club de noapte din Istanbul pe 1 ianuarie 2017, soldat cu 39 de morți.

Turcia efectuează constant operațiuni pe teritoriul său și în nordul Irakului contra Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizație teroristă de Ankara, Uniunea Europeană și SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău