Turcia: Bătaie în parlament; cinci deputați au fost răniți

  • 18 Februarie 2015 10:51
Turcia: Bătaie în parlament; cinci deputați au fost răniți

Cinci parlamentari turci din opoziție au fost răniți în cursul nopții de marți spre miercuri când deputații s-au luat la bătaie înainte de deschiderea dezbaterilor asupra unui proiect de lege, foarte controversat, al guvernului islamo-conservator privind

Doi deputați s-au ales cu răni la cap, fiind loviți cu tradiționalul ciocănel utilizat de președintele adunării pentru deschiderea și închiderea ședințelor și pe care l-au luat deputați ai partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP, provenit din mișcarea islamistă), a anunțat agenția turcă de presă Dogan.
În total, cinci parlamentari au fost răniți, dintre care patru au fost spitalizați, în cursul incidentelor ce au marcat începerea examinării unui proiect legislativ, foarte criticat, ce întărește puterile poliției și flexibilizează regimul interpelărilor, perchezițiilor și ascultărilor telefonice în afara controlului judiciar. 
Opoziția a recurs la manevre de tergiversare timp de mai multe ore pentru a împiedica deschiderea discuțiilor asupra proiectului legislativ, dar AKP, care deține majoritatea, a reușit să obțină examinarea documentului. Ședința a fost suspendată până miercuri după-amiază. Potrivit detractorilor proiectului de lege, documentul va transforma Turcia într-un ''stat polițienesc''.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău