Tunelul Timpului de la Castelul Bran, deschis pentru prima dată pentru turiști

  • 10 Iunie 2018 19:38
Tunelul Timpului de la Castelul Bran, deschis pentru prima dată pentru turiști

Începând cu 1 iulie, Tunelul Timpului de la Castelul Bran, care nu a fost niciodată deschis publicului, va putea fi vizitat de turiști. Vizitatorii vor putea urmări istoria castelului, într-un show unic în spațiul muzeal european, transmite MEDIAFAX.

Tunelul Timpului va putea fi vizitat de turiști începând cu data de 1 iulie. Acesta a fost construit în anul 1930, la ordinul reginei Maria, pentru a facilita accesul în Castelul Bran.

Tunelul este prevăzut cu un lift care face legătura între castel și parc pe o distanță de aproximativ 40 de metri. Vizitatorii vor putea urma, astfel, drumul pe care îl parcurgea familia regală atunci când dorea să ajungă, pe scurtătură, în castel.

Reconstruirea cabinei de lift, restaurarea puțului și a tunelului au costat aproape un milion de euro.

”După cinci ani de căutări și încercări și după un an de uriașe eforturi umane și financiare, Tunelul Timpului, la Castelul Bran, a devenit realitate. În el am zidit inteligență, viziune, pasiune, tehnologie, inovație și forță brută pentru a-l transforma într-un spectacol multimedia unic în peisajul muzeal european. Va fi un show unic. Pornirea va fi din curtea interioară”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdana Balmuș, PR manager al Castelului Bran.

Prețul biletului de intrare va fi diferit față de cel pentru Castelul Bran, care costă 40 de lei. Valoarea nu a fost stabilită, deocamdată.

”Va fi bilet separat, pentru că liftul are o capacitate limitată. Avem și zile în august când vin peste 6.000 de vizitatori și nu o să putem să-i includem pe toți în tur și atunci trebuie să vedem exact care va fi capacitatea pe oră, care vor fi solicitările. Din curtea interioară se urcă într-un lift, se coboară cu liftul, apoi se merge pe o galerie orizontală care se termină într-un dom cu magazine. Fiind lift și în galeria aceasta se întâmplă niște lucruri, s-a lucrat la partea de media, vor fi niște panouri, se fac probe, va fi un show multimedia”, a mai declarat Bogdana Balmuș.

Pe 25 iunie vor fi prezentate toate detaliile legate de deschiderea Tunelului Timpului, în cadrul unei întâlniri la care sunt așteptați arhiducele Dominic de Habsburg, constructorii care s-au ocupat de restaurarea tunelului și arhitecții.

În 2017, cifra de afaceri înregistrată de Castelul Bran a fost de aproximativ șase milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău