Tudor Ulianovschi: Sperăm ca pe durata Președinției române la UE să obținem un mesaj clar privind perspectiva de aderare a R.Moldova

  • 07 Iunie 09:13
Tudor Ulianovschi: Sperăm ca pe durata Președinției române la UE să obținem un mesaj clar privind perspectiva de aderare a R.Moldova

Mininistrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a declarat, în cadrul unui interviu, că speră ca pe durata Președinției române la UE să obținem un mesaj clar privind perspectiva de aderare a Republicii Moldova.

Ministrul a subliniat că România rămâne pentru R. Moldova un partener strategic multidimensional - bilateral, european, internațional. „Este și principalul nostru partener economic bilateral, avem proiecte de anvergură în sectorul bancar, energetic, de asistență. Pentru Președinția română a UE avem deja niște idei, pe care încercăm să le sintetizăm într-o viziune”, a afirmat Tudor Ulianovschi.

Oficialul consideră că Republica Moldova și românia trebuie să se concentreze pe organizarea unor reuniuni sectoriale pe diferite tematici, să lucreze în cadrul Comisiei moldo-române pe integrare europeană. În același timp, șeful diplomației de la Chișinău susține că a ajuns la un acord cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Victor Negrescu, privind elaborăarea unui calendar comun de activități, ce vor fi realizate în avantajul procesului de integrare europeană a R. Moldova. „Suntem totodată, conștienți de faptul că, în calitate de președintă a UE, România va avea propriile provocări - același Brexit, același buget comunitari. De aceea, nu putem miza doar pe România, trebuie să fim și noi pro-activi și să ne promovăm agenda, inclusiv valorificând și sprijinul altor țări. Totuși, vorbind de această perioadă concretă, sperăm ca pe durata Președinției române la UE să obținem un mesaj clar privind perspectiva de aderare a Republicii Moldova”, a conchis Tudor Ulianovschi. 

Menționăm că interviul a fost acordat, în cadrul proiectului comun „Dialoguri de politică externă”, realizat de Asociația pentru Politică Externă și Friedrich-Ebert-Stiftung. 

România va prelua începând cu 1 ianuarie 2019 președinția Uniunii Europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
31 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:33 %
Vint:6,2 m/s
Dum
25 °C
Lun
23 °C
Mar
24 °C
Mie
23 °C
Joi
25 °C

Curs oficial BNM 18 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9105 -0.0000
USD 16.6386 -0.0000
RON 4.0576 -0.0000
UAH 0.5989 -0.0000
RUB 0.2482 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău