Tudor Ulianovschi și James D. Pettit au discutat despre problema transnistreană și relațiile R.Moldova-SUA

  • 21 Martie 2018 17:35
Tudor Ulianovschi și James D. Pettit au discutat despre problema transnistreană și relațiile R.Moldova-SUA

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi și Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit, au avut o întrevedere în cadrul căreia au discutat despre relațiile moldo-americane și diferendul transnistrean.

Potrivit unui comunicat al ministerului, cei doi oficiali au făcut o retrospectivă a principalelor evenimente bilaterale desfășurate de la începutul acestui an și au discutat despre prioritățile de bază în cooperarea moldo-americană pentru perioada imediat următoare.

Interlocutorii au constatat că recenta vizită la Chișinău a asistentului adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, a dat un nou impuls în dezvoltarea relațiilor dintre SUA și R. Moldova, încurajând implicarea mai activă a părților în implementarea programelor de colaborare din agenda moldo-americană. 

„Referindu-se la problematica transnistreană, Tudor Ulianovschi și James D. Pettit, au accentuat necesitatea continuării negocierilor în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluții politice pentru soluționarea diferendului, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, oferind un statut special regiunii transnistrene”, se menționează în comunicat.

În cadrul discuției a fost constatată deschiderea reciprocă a părților în consolidarea unui dialog politic productiv, prin amplificarea dialogului strategic Republica Moldova – SUA, inclusiv prin organizarea vizitelor la nivel înalt, ședințelor grupurilor comune de lucru în diferite domenii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău