Tudor Ulianovschi participă la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei în Elsinore, Danemarca

  • 17 Mai 2018 11:35
Tudor Ulianovschi participă la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei în Elsinore, Danemarca

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în orașul Elsinore din Danemarca, astăzi și mâine.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, în cadrul sesiunii vor fi discutate chestiuni privind starea democrației, drepturile omului și statul de drept, precum și provocările cu care se confruntă statele europene și Organizația.

Ministrul Tudor Ulianovschi va prezenta ultimele evoluții din Republica Moldova la compartimentul respectării drepturilor omului și statului de drept, încurajând menținerea atenției Consiliului Europei asupra cazurilor de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special în ceea ce privește situația școlilor cu predare în grafia latină (executarea deciziei CEDO în cauza Catan).

Agenda șefului diplomației moldovenești include și întrevederi bilaterale cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, omologii din Norvegia, Croația, Cipru, și alte state.

La finalul sesiunii, Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la ceremonia de preluare de către Croația a Președinției Comitetului de Miniștri al CoE, deținută în ultimele șase luni de către Danemarca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău