Tudor Deliu, candidat PLDM la prezidențiale, a depus actele la CEC

  • 01 Septembrie 2020 12:13
Tudor Deliu, candidat PLDM la prezidențiale, a depus actele la CEC

Tudor Deliu, candidat al Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru alegerile prezidențiale din acest an, a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă din partea formațiunii, în vederea susținerii candidaturii la funcția de președinte al Republicii Moldova.

„Am depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă. Ca orice om normal, am emoții. Nu poate un om să nu aibă emoții, mai ales atunci când se avântă într-un proces atât de importat, atât pentru el, cât și pentru Republica Moldova”, a spus Tudor Deliu citat de IPN.

Întrebat dacă va reuși să colecteze cel puțin 15.000 de semnături, precum prevede Codul Electoral, acesta a remarcat că „Măria Sa, alegătorul, va decide cui îi oferă susținere”. „Ca cetățean al Republicii Moldova, consider că am dreptul să candidez la această funcție”, a adăugat Tudor Deliu.

Documentele necesare pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova pot fi depuse la sediul Comisiei Electorale Centrale, începând de astăzi, 1 septembrie și până pe 11 septembrie.

Decizia, ca fostul președinte al PLDM în perioada 2018-2020, Tudor Deliu, să fie desemnat în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie anul curent, a fost luată de Consiliul Politic Național al PLDM în urma consultărilor cu organizațiile teritoriale în data de 28 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău